Sähkökitaramme

Sähkökitaroita alettiin valmistaa 1930-luvulla, mutta ensimmäinen umpipuinen sähkökitara valmistettiin vasta 1940-luvulla. Sähkökitarasta tuli lopulta valtavan suosittu populaarimusiikan saralla. Sähkökitaraa voi käyttää lähes kaikissa musiikin tyylilajeista, vaikka se usein liitetäänkin vahvasti rock-musiikkiin. Kerromme seuraavaksi lyhyesti sähkökitaran tärkeimmistä osista sekä asioista, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota valitessasi itsellesi sopivaa sähkökitaraa. Meiltä löydät sähkökitaran niin aloittelijalle kuin kokeneelle harrastajallekin. Valmistamme myös ammattilaiskäyttöön sopivia kitaroita sekä arvosoittimia!

Kaula

Soiton kannalta sähkökitaran tärkein osa on sen kaula. Juuri sinulle sopivan kaulan löydät ainoastaan kokeilemalla ja oletkin tervetullut kokeilemaan erilaisia sähkökitaramalleja liikkeeseemme ennen ostopäätöksen tekemistä. Liikkeemme sijaitsee Joensuussa osoitteessa Kitarakatu 35 A ja se on avoinna arkisin kello 10-18 sekä lauantaisin kello 12-15. Kitaranvalmistustilamme sijaitsevat liikkeemme takatilassa. Tervetuloa kokeilemaan!
Sähkökitarassa kitaran kaulalla on suuri merkitys soinnin pituuteen, koska kaula välittää resonanssin rungosta ja vahvistaa samalla rungon aikaan saamaa värähtelyä sekä sustainia. Kaulaliitoksen toteutustapa vaikuttaa myös kitaran ääneen. Pulttiliitos on yleisin runkoliitostapa, jonka etuna on edullinen hinta. Pulttiliitoksella tehty kaulaliitos on myös helpompi korjata, jos kaula menee vahingossa rikki. Liimaliitos on pulttiliitosta jonkin verran kalliimpi runkoliitostapa ja jos kitaraa joudutaan korjaamaan, on liimaliitoksella tehdyn kitaran korjaaminen paljon kalliimpaa kuin sellaisen kitaran, jossa on käytetty pulttiliitosta. Toisaalta liimaliitoksella tehty sähkökitara tarjoaa paremman sustainin kuin pulttikaulainen sähkökitara. Runkoliitoksen voi tehdä myös valmistamalla kaulan, joka kulkee läpi koko rungon. Tällainen kaula tarjoaa kaikista pisimmän sustainin, mutta on samalla myös hinnakkain vaihtoehto sekä valmistuksen että korjauksen osalta.

Satula

Pieni satula on yksi sähkökitaran tärkeimmistä osista; jos satulaurat ovat liian kuluneita tai ahtaita, ei sähkökitaran virittäminen onnistu. Valmistamme satuloita erilaisista materiaaleista. Suosittuja materiaaleja ovat esimerkiksi muovi, luu, messinki sekä erilaiset grafiittiyhdisteet. Valmistamissamme laadukkaissa satuloissa kieli pääsee vapaasti liukumaan.

Viritin ja muita osia

Kitaroidemme virittimet ovat laadukkaita, mikä takaa sen, että niiden käyttöikä on pitkä ja kitaran virittäminen onnistuu helposti. Otelaudan valinta on tärkeä valinta, joka kannattaa tehdä huolella! Voit tulla kokeilemaan liikkeeseemme, millainen otelauta sopii parhaiten juuri sinulle.
Myös sähkökitaran nauhojen koko vaikuttaa hieman sähkökitaran soitettavuuteen. Kaikissa valmistamissamme sähkökitaroissa on kaksitoiminen kaularauta, jota voi kiristää molempiin suuntiin. Myös sähkökitaran kielten paksuus vaikuttaa jonkin verran kitaran äänimaailmaan. Aloittelijoille suosittelemme ohuita kieliä, joita on keveämpi soittaa.

Tallojen osalta tarjoamme kahta pääryhmää: kiinteitä talloja sekä vibratalloja. Myös mikrofonit ovat sähkökitaran valinnassa erittäin tärkeitä osia, joiden valintaan tulee kiinnittää suurta huomiota. Runkomateriaalin valinnan tueksi kannattaa lukea sivulta ”Meistä” kohta ”Kitaramateriaalit”. Kerromme tässä osiossa lyhyesti kitaran valmistuksessa käyttämistämme kitaramateriaaleista etuineen ja huonoine puolineen. Kaikki käyttämämme materiaalit ovat ehdottoman laadukkaita ja usein juuri sen oikean kitaramateriaalin valinta johtuukin lähinnä musiikkityylistä, jota kitaralla aiotaan lähinnä soittaa sekä soittajan henkilökohtaisista mieltymyksistä. Myös budjetti vaikuttaa toki osaltaan kitaramateriaalien valintaan; osa materiaaleista on selkeästi huokeampia kuin esimerkiksi materiaalit, joita käytetään lähinnä vain arvosoittimissa.
Autamme mielellämme sinua tässä valinnassa ja olet tervetullut kokeilemaan erilaisia sähkökitaramalleja liikkeeseemme ennen ostopäätöksen tekemistä. Liikkeemme sijaitsee Joensuussa osoitteessa Kitarakatu 35 A ja se on avoinna arkisin kello 10-18 sekä lauantaisin kello 12-15. Kitaranvalmistustilamme sijaitsevat liikkeemme takatilassa. Tervetuloa kokeilemaan! Valitaan yhdessä juuri sinulle parhaiten sopiva sähkökitaramalli! Älä epäröi ottaa yhteyttä liikkeemme asiantunteviin myyjiin, jotka ovat itsekin harrastaneet musiikkia useiden vuosien ajan ja joista kaikilla on joko musiikkialan tai soitinvalmistuksen ammattitutkinto. Musiikki on intohimomme ja jaamme mielellämme osaamisemme kanssanne.