Kitaran säätäminen

Suosittelemme, että opettelet suorittamaan itse kitaran säätötoimenpiteet oikeaoppisella tavalla. Opastamme sinua tähän mielellämme kitaran oston yhteydessä. Laitamme kitaran säädöt sinulle kuitenkin halutessasi kohdalleen jo valmiiksi. Muistathan ilmoittaa etukäteen, jos toivot meidän säätävän kitaran valmiiksi. Muistathan tarkistaa kitarasi säädöt aina vuodenajan vaihtuessa; huolehdit näin siitä, että kitarasi pysyy pitkään soittokuntoisena. Kitaran säätöön liittyy useampia säätötoimenpiteitä, kuten kaulan kaarevuuden eli reliefin säätö, kaularaudan säätö, kielten korkeuden säätö, hienoviritys eli intonaation säätö sekä mikrofonien korkeuden säätö.

Milloin kitaran kielet pitäisi vaihtaa?

Kielet venyvät käytössä väistämättä ja menettävät joustavuuttaan. Äänenlaatu heikkenee huomattavasti kielten joustavuuden vähetessä. Kielen kulumisen saatat kuulla elottomasta soundista, josta puuttuu sekä harmonia että kirkkaus. Kun kielet kuluvat, vireisyys huononee ja intonaatio-ongelmat lisääntyvät. Kun soitat kitaraasi, tee tämä mieluiten puhtain käsin. Puhdista kielet jokaisen soittokerran jälkeen. Likaiset kädet tahrivat kielet ja niistä tulee sekä likaiset että rasvaiset. Muista aina silloin tällöin räpsäyttää kitarasi kielet kitaran otelautaa vasten, jotta lika poistuu kielten punosten muodostamista väleistä.

Kielten kulumiseen vaikuttaa esimerkiksi soittotyylisi sekä, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, myös se kuinka paljon hikoilet. Yleinen ohjenuora kielten vaihtamistiheydeksi on kielten vaihtaminen joka toisena kuukautena, mutta runsaasti hikoileva, paljon raskaalla soittotyylillä soittava muusikko saattaa tarvita kielten vaihtoa useamminkin.
Voit pidentää kielten vaihtoväliä valitsemalla kitaraasi pinnoitetut kielet, jotka kestävät kulutusta tavallisia kieliä paremmin eivätkä ne likaannu yhtä helposti kuin tavalliset kielet. Tämä voi olla erinomainen valinta, jos tiedät hikoilevasi runsaasti sekä soittavasti runsaasti raskaalla soittotyylillä. Meiltä löydät runsaan valikoiman erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia kieliä hyviksi havaitsemiltamme valmistajilta. Tervetuloa valitsemaan juuri sinun kitaraasi sopivimmat kielet!

Autamme mielellämme sinua tässä valinnassa ja olet tervetullut kokeilemaan erilaisia kielimalleja liikkeeseemme ennen ostopäätöksen tekemistä. Liikkeemme sijaitsee Joensuussa osoitteessa Kitarakatu 35 A ja se on avoinna arkisin kello 10-18 sekä lauantaisin kello 12-15. Kitaranvalmistustilamme sijaitsevat liikkeemme takatilassa. Tervetuloa kokeilemaan! Valitaan yhdessä juuri sinulle parhaiten sopivat kielet! Älä epäröi ottaa yhteyttä liikkeemme asiantunteviin myyjiin, jotka ovat itsekin harrastaneet musiikkia useiden vuosien ajan ja joista kaikilla on joko musiikkialan tai soitinvalmistuksen ammattitutkinto. Musiikki on intohimomme ja jaamme mielellämme osaamisemme kanssasi.

Mikrofonit

Tarjoamme runsaan valikoiman erilaisia mikrofoneja, joista voit valita juuri sinulle parhaiten sopivan mallin! Suuri osa mikrofonimalleistamme on sähkömagneettisia mikrofoneja, joiden etuna on niiden herkkyys. Tällainen sähkömagneettinen mikrofoni pitää sisällään magneetin, magneettisydämen sekä sydämen ympärille kierretyn käämilangan ja sydämeen upotetut napapalat. Aloittelijalle oikean mikrofonin valinta voi tuottaa vaikeuksia ja autamme mielellämme sinua tarvittaessa tämänkin valinnan tekemisessä. Mikrofonin valintaan ei liity ainoastaan mikrofoni itse, vaan sinun tulee ottaa huomioon myös esimerkiksi mikrofonin sijaintipaikka tallan ja kaulan välisellä alueella.

Myymämme mikrofonimallit jaetaan vielä nejään ryhmään, jotka ovat yksikelaiset mikrofonit, P90-mikrofonit, humbuckerit ja aktiivimikrofonit. Tässä yhteydessä on mahdotonta esitellä näitä eri ryhmiin kuuluvia mikrofoneja tämän tarkemmin, mutta olet tervetullut liikkeeseemme tutustumaan mikrofoneihin tarkemmin! Liikkeemme sijaitsee Joensuussa osoitteessa Kitarakatu 35 A ja se on avoinna arkisin kello 10-18 sekä lauantaisin kello 12-15. Kitaranvalmistustilamme sijaitsevat liikkeemme takatilassa. Pääset halutessasi tutustumaan myös kitaranvalmistusprosessiin liikkeemme takatilassa sijaitsevassa kitaranvalmistustilassamme, kunhan tästä sovitaan etukäteen.

Opiskelijat

Mahdollisuuksien mukaan tarjoamme tilaisuuksia suorittaa joko liikkeessämme tai kitaranvalmistustilassamme TET-jaksoja tai jopa oppisopimuskoulutuksen kitaranvalmistuslinjalla. Jos olet kiinnostunut joko akustisten kitaroiden tai sähkökitaroiden valmistamisesta tulevana ammattinasi, otathan meihin yhteyttä, niin voimme keskustella asiasta lisää. Meiltä on jo valmistunut yksi kitaranvalmistaja oppisopimuskoulutuksella vuonna 2014. Nykyisin hän työskentelee liikkeemme kitaranvalmistajana liikkeen omistajan rinnalla. Oppisopimus on mielekäs tapa hankkia itselleen ammatti ja parhaassa tapauksessa samalla myös uusi työpaikka!