Akustiset kitaramme

Akustisten kitaroiden ääntä ei vahvisteta sähköisesti kuten sähkökitaran ääntä. Akustisia kitaroita on arveltu olleen jossakin muodossaan jo tuhansia vuosia sitten, mikä osoittanee tämän soittimen suuren suosion, joka on säilynyt vuosien saatossa.
Nykyiset akustiset kitarat voidaan jaotella teräskielisiin akustisiin kitaroihin ja nylonkielisiin akustisiin kitaroihin. Sekä teräskielisistä akustisista kitaroista että nylonkielisistä akustisista kitaroista löytyy useita variaatioita, jotka eroavat toinen toisistaan. Nykyaikaisempaa suuntausta edustavat teräskieliset kitarat.

Perusrakenteeltaan akustiset kitarat muistuttavat sähkökitaraa. Kitaran materiaalivalintoja pohtiessasi suosittelemme sinua lukemaan ”Meistä”-nimiseltä sivulta kohdan ”Kitaranvalmistusmateriaalit”, jossa kerromme erilaisista kitaranvalmistusmateriaaleista etuineen ja haittoineen. Olet tervetullut liikkeeseemme tutustumaan akustisiin kitaroihimme tarkemmin! Liikkeemme sijaitsee Joensuussa osoitteessa Kitarakatu 35 A ja se on avoinna arkisin kello 10-18 sekä lauantaisin kello 12-15.

Kitaranvalmistustilamme sijaitsevat liikkeemme takatilassa. Pääset halutessasi tutustumaan myös kitaranvalmistusprosessiin liikkeemme takatilassa sijaitsevassa kitaranvalmistustilassamme, kunhan tästä sovitaan etukäteen. Kitaranvalmistus on mielenkiintoinen prosessi, johon kuuluu useita vaiheita aina materiaalivalinnoista erilaisiin kiinnitysprosesseihin asti.

Jos olet kiinnostunut suorittamaan meillä joko TET-jakson tai oppisopimuskoulutuksen lue lisää sivulta ”Kitaran säätäminen”, kohdasta ”Opiskelijat”. Jaamme mielellämme hankkimaamme kokemusta ja ammattitaitoa eteenpäin ja koulutamme uusia soitinvalmistusalan ammattilaisia. Oppisopimuskoulutus on mielekäs tapa hankkia ammattikoulutus, koska saat myös koulutuksen aikana palkkaa eikä sinun näin ollen tarvitse turvautua opintolainaan. Jos oppisopimuskoulutuksen aikana näyttää siltä, että sovellut liikkeemme työntekijäksi ja tällainen mahdollisuus kiinnostaa myös sinua, voidaan tällaisistakin asioista keskustella aina tapauskohtaisesti. Sitoudumme kouluttamiseesi ja pyrimme siihen, että saat koulutusajastasi kaiken irti. Tarjoammekin sinulle näin ainutlaatuisen mahdollisuuden kouluttautua alan huippuosaajien opissa kitaranvalmistajaksi!

Kuinka säilytät kitaraasi?

Säilytä akustista kitaraasi huolellisesti! Näin autat kitaraa säilymään hyvässä kunnossa pidempään. Kopan kokopuiset rakenteet ovat erityisen herkkiä kosteuden ja lämpötilojen vaihtelun suhteen. Erityisesti äärimmäinen kuivuus vahingoittaa kitaraasi, mutta myöskään liian suuri kosteus ei tee sille hyvää. Kosteusmittarin käyttö on joskus aivan paikallaan kitaran säilytystiloja pohdittaessa! Jos kitaran säilytystilan ilma on liian kuiva, sitä tulee kosteuttaa keinotekoisella tavalla tai hankkia kitaraan kosteutin, joka sijoitetaan sen kaikukoppaan. Huolehdi siitä, ettei kitaran kostutin pääse kuivumaan pitkäksi aikaa ja säilytä kitaraasi sen omassa laukussa talvisin.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota ostaessasi akustisen kitaran? Which things should I consider when I`m going to buy an acoustic Guitar?
Esittelemme tässä muutamia pohdittavia asioita, joita kannattaa miettiä jo ennen liikkeeseen tuloasi. Liikkeemme henkilökunta neuvoo sinua mielellään lisää ja auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivimman soittimen. Soittimen valinta riippuu pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistäsi eikä tarkkoja, yksiselitteisiä ohjeita voi antaa. Pohdi kuitenkin ainakin seuraavia kysymyksiä:

– millaiseen käyttöön aiot hankkia kyseisen kitaran?
– oletko aloittelija, kokenut harrastaja vai ammattimuusikko?
– millainen soittotapasi on?
– kuinka paljon joudut kuljettamaan soitintasi paikasta toiseen?
– hikoiletko runsaasti?
– millaista musiikkia aiot kitaralla soittaa?
– mikä on suunnittelemasi budjetti?
– haluatko ostaa sähkökitaran vai akustisen kitaran?
– kuinka paljon kitaran ulkonäöllä on sinulle merkitystä?
– haluatko ostaa jonkin tietyn merkkisen kitaran vai toivotko, että valmistamme sinulle kitaran toivomustesi pohjalta, jolloin saat valita esimerkiksi soittimessa käytettävät materiaalit itse?
– tarvitsetko soittimellesi erillisen säilytyslaukun?
– toivotko, että soittimesi on ehdottomasti jotakin tiettyä materiaalia?
– ja tarvitsetko henkilökuntamme apua kitaran säätämiseksi oikealla tavalla?

Tervetuloa liikkeeseemme keskustelemaan oikeanlaisen kitaran valitsemisesta asiantuntevan henkilökuntamme kanssa edellä mainitsemiemme kysymysten pohjalta! Voit myös tulla liikkeeseemme kyselemään ja katselemaan erilaisia akustisia kitaroita sekä sähkökitaroita, vaikket juuri nyt olisikaan aikeissa ostaa uutta soitinta. Myyjien opastuksella saat niistä runsaasti lisätietoa jo yhden käynnin aikana! Tervetuloa!